Legalizarea drogurilor în România

Văd tot felul știri pe la tv și online referitoare la droguri și legalizarea lor. În unele țări s-au legalizat în speranța că vor reduce traficul și consumul. Totuși nu înțeleg cum poți rezolva problema cu traficul și consumul dacă tu legalizezi practic consumul lor…eu unul nu îmi explic…e ca și cum ai legaliza traficul de persoane, în speranța că numărul acestora va scădea.

De la 1 aprilie 2024 Germania a legalizat consumul și deținerea canabisului. Este permisă deținerea a 25 de grame/adult, dar și deținerea a maxim 3 plante în casă.

Cică în țările care au fost legalizate rata deceselor și a consumului a crescut destul de mult. Nu știu de ce am impresia că ăștia de la conducerea UE vor da o directivă și se vor legaliza și în România. Totuși la noi se pune și problema centrelor de recuperare care sunt doar private, iar tratamentul costă cam 5000 lei pe lună. Cu toate astea chiar și așa procentajul celor care nu se reapucă după tratament este foarte mic…sub 5%. Oricum sunt puțini care își permit să meargă la aceste centre de recuperare, pentru că sunt destul de scumpe, iar tratamentul se întinde pe o perioadă de peste 1 an.

Cel mai bine ar fi să existe cât mai multe campanii care să îi ajute pe oameni să înțeleagă riscurile și consecințele consumului de droguri.

Eu unul sunt împotriva legalizării, nu văd prin asta o soluție, din contră cred că ar agrava situația atât timp cât se încurajează consumul.

Voi ce părere aveți ? Sunteți pro sau contra pentru legalizarea drogurilor? Credeți că legalizarea lor, ar rezolva problema?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x