Limitatoare de viteză inteligente

În comuna Snagov din județul Ilfov a fost montat un limitator de viteză inteligent, de asemenea este și primul din țară de asemenea fel. Limitatorul de viteză este în teste, însă sunt convins că în viitorul apropiat vor fi înlocuite cele clasice cu cele inteligente.

Acesta are senzori care pot identifica de la distanță viteza de rulare a autovehiculelor, de asemenea poate permite trecerea doar celor care respectă limita de viteză. Practic limitatorul coboară în asfalt dacă șoferul circulă cu viteză legală.

Eu sunt pro acestor limitatoare de viteză inteligente, cele clasice mă enervează la culme din postura de șofer pentru că majoritatea sunt destul de înalte și trebuie să reduci viteza foarte mult, aproape că trebuie să te oprești pentru a trece peste…plus că prin unele locuri sunt puse destul de dese. Firește astea au apărut tot din cauza șoferilor indisciplinați care nu opresc la trecerilor de pietoni sau care circulă cu viteză prea mare pe undele drumuri. Dacă din postura de șofer le văd enervante, din postura de pieton mi se par foarte utile.

Ce părere aveți?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x