Dacă depășești viteza ți se confiscă mașina

Am văzut la știri cum că șoferii care depășesc limitele de viteză, pe lângă reținerea permisului, li se va confisca și mașina. Când am auzit, am zis, taci că s-au pus ăștia tare pe vitezomani.

În realitate nu e chiar așa, de fapt se suspendă permisul de conducere pe o perioadă de 6 luni și se confiscă certificatul de înmatriculare al automobilului dacă viteză este depășită cu peste 100 de kilometri peste limita legală. Singura problemă este că aceste cazuri sunt destul de izolate și în general vitezele astea sunt atinse pe autostradă. Nu văd în România unde și putea să depășești viteza legală cu peste 100 de kilometri, având în vedere și starea drumurilor. Evident în cazul în care cineva este în situația de mai sus va beneficia de dovadă valabilă 15 zile, timp în care poate circula fără probleme pe drumurile publice în baza acelui act.

Partea interesantă este că dacă mașina al cărei certificat de înmatriculare a fost confiscat este surprinsă în trafic, au dreptul să o scoată la licitație și să o valorifice…asta este o chestie interesantă și foarte bine gândită, mai ales la câți inconștienți sunt, e un lucru bun dacă îi lasă fără mașini.

Idee acestei legi este bună însă putea fi aplicată dacă viteza ar fi fost depășită cu 60-70 de kilometri, față de viteza legală. Depășirea cu 100 de kilometri mi se pare ușor exagerată, dacă ar scădea puțin stacheta am scăpa repede de mulți teribiliști. Oricum legislația mi se pare mult prea permisivă la ora actuală și fiind permisivă îi încurajează pe multi să încalce legea. Tocmai din cauză că legislația este prea permisivă se întâmplă tot felul de nenorociri în trafic.

Voi ce părere aveți…este legislația din România mult prea permisivă? Cum vi se pare această modificare care va permite confiscarea și valorificarea autovehiculului?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x