Alertă de cutremur

Stăteam de dimineață liniștit în casă și primesc o notificare pe telefon cum că în zonă se produce un cutremur cu magnitudinea de 5,3 . Nici nu trec câteva secunde și încep să se simtă vibrațiile și să zdrăngăne unele chestii prin casă…totul a durat câteva secunde…deci nu e nici o panică.

Cert este că s-a simțit la Brașov, poate că a fost și în zona Buzăului adică cam la 100 de kilometri de Brașov. În schimb mi se pare destul de utilă alerta primită pe telefon care arată cam așa .

Oricum în aceste situații, trebuie să ne păstrăm calmul, în general agitația omoară mai mulți oameni. În caz de cutremur trebuie să ne adăpostim, dar în zone unde nu cad obiecte, dacă evenimentul va surprinde afară , trebuie să rămâneți în spații cât mai deschise, departe de clădiri sau orice altceva ce se poate prăbuși. Mulți recomandă să fie fie oprită instalația de gaze însă în momentele alea cine se mai gândește la așa ceva ?…dacă citiți recomandări pe internet 90% sunt aberații deoarece în momentele alea intervine panica, plus de asta evenimentul în general durează câteva secunde, deci clar nu apuci să faci prea multe.

La voi cum a fost s-a simțit cutremurul? Vi se par utile aceste alerte primite pe telefon?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x