Vouchere de vacanță pentru angajații de la privat

Cică din 2024 este posibil să primească și angajații de la privat vouchere de vacanță la fel ca și cei de la stat. Am înțeles că aceste vouchere vor fi în cuantumul sumei de 1450 lei, aceste sume vor fi suportate de către bugetul de stat. În momentul de față sunt companii private care oferă prime de concediu, dar nu sub formă de vouchere, ci de beneficii extrasalariale.

Tichetele de vacanță vor fi pe un card alimentat cu suma de 1450 lei cum am spus și mai sus și trebuie precizat că vor putea fi folosite doar pe teritoriul României. Oricum majoritatea folosesc aceste vouchere pe litoralul românesc sau cel puțin așa mă gândesc eu. De asemenea aceste vouchere vor putea fi folosite doar de către beneficiar, în baza actului de identitate… teoretic nu pot fi înstrăinate altor persoane.

Dar cum în România se poate orice, sunt convins că acestea se înstrăinează. Am chiar colegi care au în familie persoane care beneficiază de vouchere de vacanță și spuneau că pe la pensiuni, hoteluri pot fi folosite fără nici o problemă chiar dacă nu ești beneficiarul pentru că nu te întreabă nimeni nimic.

În concluzie zic că este o idee bună să primească vouchere de vacanță și cei care lucrează la privat…1450 lei nu strică nimănui până la urmă… singurul inconvenient pe care îl văd eu este legat de utilizarea acestor vouchere doar pe teritoriul României. Practic te condiționează să mergi în concediu pe litoralul românesc. În ultimii ani mulți ocolesc litoralul românesc deoarece este foarte scump, iar condițiile nu sunt tocmai ok. Sunt de părere că prețurile de pe litoralul românesc nu se justifică în raport cu calitatea serviciilor.

Ce părere aveți despre acest proiect legat de acordare de vouchere de vacanță și angajaților din mediul privat?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x