Vom avea autostrăzi

Exact așa începea o știre ieri la televizor , chiar mă amuzau ce puteau să promită cei din guvern. Practic astăzi 20 septembrie avem oferte depuse de construcție pentru secțiunea 2 a autostrăzii Sibiu – Pitești.

Săptămâna viitoare se depun ofertele de construcție pentru autostrada Buzău- Ploiești,pentru tronsonul Buzău – Focșani încep licitațiile în octombrie ,pentru Focșani – Bacău și Bacău – Pașcani in decembrie .

Tot cei din guvern spuneau că pentru tronsonul Chețani – Câmpia Turzii au fost depuse deja ofertele pe data de 15 septembrie.

O sa avem o grămadă de autostrăzi așa promit guvernanții . Ce m-a amuzant este faptul că ei speră că toate acestea sa fie gata cam în doi ani. Acum depinde la ce au făcut referire când au spus gata în doi ani ,l depunerea ofertelor,la studiile de fezabilitate sau gata pentru începerea lucrărilor.

Având în vedere că în România se fac cam 50 de kilometrii pe an ,nu știu dacă s-au referit la faptul că autostrăzile vor fi gata în doi ani ,sau poate aleșii ne pregătesc o surpriză.

Eu unul nu mai cred nimic referitor la autostrăzi ,cu toate astea îmi doresc să avem, să nu mai stam cu orele in trafic infernal. Proiectul acestor autostrăzi arăta foarte interesant din ce am văzut în prezentare,acum sa vedem și cand vor fi gata sau dacă vor fi gata vreodată.

Acum câțiva ani citeam o știre din China tot despre autostrăzi. Într-o singură seară o firmă a reușit să facă un tronson de autostradă de câțiva kilometrii. Dimineața tronsonul respectiv era finalizat complet și deschis circulației. La noi durează 10 ani un studiu de fezabilitate plus multe alte probleme care apar pe parcurs.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x