Vehiculele auto devin tot mai periculoase

Exact cum spune și titlul, vehiculele auto devin tot mai periculoase ,cu cat este mai automatizat cu atât crește și riscul accidentelor .

Explicația este simplă ,când deținem un vehicul care are funcții avansate de asistență la frânare ,de menținere a benzii,de recunoaștere a semnelor de circulație etc…conducătorii auto nu mai sunt la fel de vigilenți.

Când dețin un vehicul sofisticat , dotat cu fel,de fel de echipamente pentru asistența la condus ,șoferii incep să aibă alte preocupări în timpul condusului,preocupări care fac diferența între viață și moarte uneori .

De asemenea șoferii se urcă la volan foarte obosiți sau sub influența alcoolului,bazându-se pe funcțiile avansate ale mașinii.

Toate aceste funcții avansate ale automobilelor nu fac altceva decât să crească riscul accidentelor deoarece oamenii mizează foarte mult pe aceste sisteme ,crezând că sunt feriți de orice pericol,dacă mașina frânează automat sau poate menține banda de circulație.

Chiar daca dețineți o mașină performantă nu înseamnă că la volan doar asistați la tot ce se întâmplă,trebuie să fiți foarte vigilenți și să interveniți in situațiile critice. Nu va lăsați bazați ca mașina va acționa corect în situații limită.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x