Valentine’s Day – Ziua Îndrăgostiților

Astăzi 14 februarie sărbătorim Sfântul Valentin și odată cu el și Ziua îndrăgostiților, sărbătoare preluată de la americani care ușor, ușor prinde rădăcini și în România.

În apropierea zilei de 14 februarie în magazine apar tot felul de articole dedicate acestei zile. De asemenea și florăriile sunt luate cu asalt în această perioadă. În special tinerii îndrăgostiți sărbătoresc Valentine’s Day, mie mi se pare aiurea când văd oamenii care au relații de ani de zile și sărbătoresc prin cine romantice, cluburi, excursii sau mai știu eu ce chestii cu tematică. Nu poți spune că două persoane după 10 ani mai sunt îndrăgostite ca în primul an de exemplu. Deci e clar, cu trecerea timpului Valentine’s Day își pierde din farmec, sau cel puțin eu așa văd… pentru mulți această sărbătoare nici nu există…in general pentru multi sărbătorile preluat nu există.

Ca și cadouri se oferă flori în general, însă în magazine se găsesc tot felul de articole tematice cum ar fi: perne în formă de inimă, căni personalizate, perne, cărți cu tematică de Valentine’s Day, mai nou de câțiva ani au apărut și tot felul de chestii din săpun, tablouri și multe altele.

Pentru mine această sărbătoare este la fel ca și Halloween o sărbătoare care nu prea își are locul printre tradițiile românești. Cu toate astea obișnuiesc în fiecare an să cumpăr flori sau merg la film, dar nu pot spune că sărbătoresc în vreun fel anume.

Voi ce părere aveți despre această sărbătoare? Obișnuiți să faceți cadouri în această zi ?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x