Umiditatea din locuință

Știți cu toții că umiditatea din locuința, trebuie păstrată la anumite valori normale sau optime atât pentru sănătatea noastră cât și pentru bunurile din locuința. Valorile prea mari ale umidității pot crea probleme serioase de sănătate și pot distruge anumite bunuri, cum ar fi mobilierul, pereții…etc.

Sunt câteva valori pe care trebuie sa le respectăm când vine vorba de umiditate, de exemplu vara umiditatea este mai mare dar optimă trebuie sa fie undeva la 40-42 % iar iarna umiditatea scade și în funcție de temperatura de afară,trebuie să o controlăm de exemplu la 0 grade afara în casă trebuie sa avem o umiditate de 25%, iar la -10 grade trebuie să avem 20%.

Clar dacă umiditatea este prea mare sau prea mică crează imediat disconfort deci ne dăm seama repede, iar pentru a controla umiditatea sunt diferite dispozitive care sunt foarte utile, dar nu toate. Cele mai utile sunt dezumidificatoarele care își fac treaba foarte bine, unul ok are prețul cuprins între 600 și 1000 lei dar își merită fiecare bănuț. Restul aparatelor nu dau randament deci cheltuiți banii degeaba pe ele…poate scoate cam 11l de apa pe zi.

Evident nu trebuie să lăsați mereu aparatul în priză deoarece va umfla considerabil factura la energie electrică. Eu de exemplu îl pornesc manual odată la câteva zile, și îl programez la umiditate dorită…pe modul automat el pornește la fel că centrala când creste umiditatea pornește și e posibil să meargă încontinuu. Aceste dispozitive se găsesc cam peste tot la magazinele care au electrocasnice. Eu zic că este o investiție bună un astfel de aparat deoarece vă scapă de mucegai,condens și boli asociate umidității.

Voi cum monitorizați umiditatea și ce faceți pentru a o menține la procentajul optim.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x