Traseu montan spre Lacul Scropoasa și Lacul Bolboci în Munții Bucegi

Acum două săptămâni am fost la Lacul Scropoasa din Munții Bucegi însă nu am apucat să scriu. Traseul nu a fost chiar ușor, are zone stâncoase destul de alunecoase care necesită atenție, dar și echipamente. Traseul începe de la Campingul Zănoaga unde se pot parca și mașinile. De asemenea ca să ajungeți în zonă puteți pune pe GPS, Camping Zănoaga.

Nu pot să zic decât că mi-a plăcut enorm acest traseu…tot în aceeași zi am fost și la Lacul Bolboci care este în zona respectivă cam la 40-50 de minute de mers pe jos de unde începe traseul spre Lacul Scropoasa însă în direcția opusă. În continuare vă las câteva poze atât de la Lacul Scropoasa cât și de la Lacul Bolboci.

Lacul Scropoasa
Lacul Scropoasa
Cascada 7 Izvoare
Spre Lacul Scropoasa

Pe traseu aproape de Lacul Scropoasa puteți găsi și câteva rulote de unde vă puteți cumpăra mâncare sau alte produse. De asemenea și la Lacul Bolboci puteți mânca la Cabana Bolboci.

Pozele de mai sus sunt de pe traseul spre Lacul Scropoasa inclusiv lacul…iar mai jos sunt de la barajul Bolboci.

Imagine de pe Barajul Bolboci
Vedere de pe Barajul Bolboci
Lacul Bolboci
Cabana Bolboci

Drumeția durează cam 5 ore în funcție și de ritm, însă este foarte plăcută. În schimb nu mi-a plăcut când am văzut versanți întregi defrișați…un dezastru în Parcul Natural Bucegi. Avem o țară frumoasă, păcat că unii vor să o distrugă.

Trebuie să mai menționez că acest traseu spre lacul Scropoasa este destul de aglomerat pe toată perioada anului, eu am întâlnit foarte multă lume pe traseu. Problema este că potecile sunt foarte înguste de asemenea sunt și treceri pe podețe…de multe ori se formează cozi.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x