Traseu montan în Munții Piatra Craiului

Astăzi fiind vreme bună, am ales să merg pe un traseu montan în Munții Piatra Craiului. Traseul a fost de cam 5 ore dus – întors de la Cabana Plaiul Foii până la Refugiul Șpirlea cota 1420. Nu am mers mai departe deoarece traseul devine tot mai dificil și necesită anumite cunoștințe și echipamente.

Pentru cei care doresc să facă mișcare și să se conecteze cu natura, traseul este numai bun, dar trebuie ținut cont de anumite aspecte. Cei care se aventurează pe acest traseu trebuie să aibă o condiție fizică bună, rezistență la efort și bineînțeles echipamente. Bocancii pentru drumeții și bețele nu trebuie să lipsească deoarece traseul devine dificil, abrupt și alunecos. De asemenea nu trebuie să vă lipsească din rucsac apa, mâncarea. Am văzut că unii se serveau cu apă direct din pârâu, însă eu nu recomand, deoarece poate fi contaminată cu anumite bacterii și cine știe cu ce infecții vă mai treziți.

În continuare o să vă pun câteva imagini de pe traseu, peisajele sunt absolut superbe.

Într-un final am ajuns până unde mi-am propus și anume la Refugiul Șpirlea.

Refugiul nu pot să spun că este într-o stare foarte bună, sau poate nu îmi pare mie primitor…însă cel mai probabil din cauza oamenilor, mirosul în refugiu era insuportabil…nu cred că ar putea cineva înnopta acolo.

Sunt foarte multe trasee montane superbe în Munții Piatra Craiului însă trebuie să le alegeți în funcție de dificultatea traseului, condiția fizică, cunoștințe și de echipamentele pe care le dețineți. Bineînțeles nu trebuie sub nici o formă să vă abateți de la traseu, riscul să vă rătăciți sau să vă accidentați este foarte mare. De asemenea nu există semnal la telefon, decât apeluri de urgență, la care puteți apela în cazul în care sunteți în pericol.

Per total mi-a plăcut, am făcut mișcare, mi-am clătit ochii cu peisaje superbe…cu siguranță voi merge și pe alte trasee montane în Munții Piatra Craiului.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x