Traseu montan Cabana Mălăiești în Munții Bucegi

Astăzi am fost pe un traseu montan în Munții Bucegi și anume până la Cabana Mălăiești. Un traseu mediu spre dificil. Pot spune că a avut multe zone destul de dificile care necesită condiție fizică și echipamente.

Când am ajuns la baza unde se pot parca mașinile, am dat de un cuplu venit din București care ne-a întrebat dacă mergem spre Cabana Mălăiești și dacă putem merge împreună cu ei. Nu ne cunoaștem dar pot spune că au fost o companie foarte plăcută pe tot parcursul traseului …sper să sa ne mai întâlnim și altădată. Au vrut să mergem împreună pentru că au avut în trecut pe acest traseu o experiență neplăcută…mai exact s-au întâlnit cu o ursoaică cu pui s-au și rătăcit și automat le era oarecum teamă să se aventureze singuri.

Să revenim la traseu, urcarea durează cam 3 ore și coborârea cam 2 ore pentru că are zone destul de abrupte și alunecoase. Este destul de solicitant însă merită efortul când îți clătești ochii cu peisaje superbe, impresionante.

Mâncarea la Cabana Mălăiești este foarte bună, însă nu au foarte multe preparate. Ce e drept este destul de dificil să transporte prea multe produse cu caii pe un traseu foarte anevoios. Practic cabana se alimentează cu ajutorul cailor care străbat același traseu pe care am mers și eu astăzi. De asemenea cabana oferă și cazare însă mai multe detalii găsiți pe www.cabanamalaiesti.ro

Mi-a plăcut traseul, mi-a plăcut că am văzut extrem de multă lume și de asemenea mi-a plăcut compania pe care am avut-o astăzi. Totuși trebuie să menționez că traseul nu este chiar așa ușor cum afirmă unele persoane pe grupurile de pe Facebook. Cam 85% din traseu este într-o urcare continuă. Sunt puține zone unde se merge pe loc drept.

Pentru a parcurge acest traseu trebuie să plătiți și o taxă de vizitare în valoare de 10 lei/ persoană.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x