Traseu montan Babele – Sfinx –  Crucea Caraiman – Vârful Omu

Astăzi fiind în concediu am vrut sa fug de vremea caniculară, așa că m-am aventurat pe un traseu destul de lung în Munții Bucegi. Am mers spre Babele și Sfinx apoi am mers către Crucea Caraiman, iar de acolo am pornit către Vârful Omu. În mod normal traseul durează cam 8 ore însă l-am parcurs în 6 ore și jumătate pentru că la coborârea de la Vârful Omu începuse să plouă…așa că am grăbit pasul.

Oricum eu merg destul de repede pe traseele montane…nu îmi place să stau să casc gura aiurea, sau să mă opresc de multe ori.

În continuare vă las câteva poze…un adevărat spectacol al naturii.

Traseul nu este unul dificil, doar că este foarte lung dacă vreți să mergeți până la Vârful Omu. Chiar și așa trebuie să aveți echipament… în special încălțăminte foarte bună pentru că 90% din traseu este cu pietre. Dacă vă luați încălțăminte cu talpă subțire, o să vă blestemați zilele.

Traseul l-am început la ora 10:20 și l-am terminat la 16:20…dar am grăbit pasul pe coborâre. De asemenea m-am oprit la Crucea Caraiman și la Cabana Vârful Omu.

Peisajele sunt spectaculoase… însă merită chiar dacă este obositor, iar pe lângă asta se mai adaugă și veșnica aglomerație de pe Valea Prahovei. Când ajungi sus și dai de temperaturi de 12-16 grade parcă prinzi viață.

Taxa pentru vizitare este de 10 lei însă nu am văzut pe nimeni care să o încaseze…așa că am intrat gratis.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x