Transportul viețuitoarelor acvatice cu firmele de curierat

De când mă ocup cu acvaristica, am observat că există și o problemă la firmele de curierat. În mod normal acestea nu pot transporta colete în care se afla viețuitoare de nici un fel inclusiv cele acvatice,este interzis acest lucru atât timp cât nu au ceva dedicat…cu toate astea sunt multe magazine dar și persoane fizice care trimit astfel de viețuitoare cu firmele de curierat. Pe site-urile care vând online viețuitoare acvatice sunt foarte multe reclamații pe motiv că acestea au ajuns moarte… Și pe grupurile de Facebook destinate acvaristicii sunt mulți nemulțumiți…acolo fiecare trimite prin curier vietăți cum îl taie capul.

Prin țările civilizate sunt firme specializate care transportă viețuitoare acvatice de tot felul, însă cursa este directă către destinatar, sau sunt depozitate în spații și recipiente speciale…nu ca în cazul colectelor care pot ajunge și în câteva zile la destinație plus că nu sunt ambalate corespunzător. Din câte știu și în România există astfel de firme însă probabil că și costurile sunt pe măsură pentru transport. În mod normal firmele de curierat trebuie să refuze aceste colete, doar că atât timp cât la conținutul coletului, expeditorul nu declară nimic sau declară altceva decât este în pachet…ei nu au unde să știe ce transportă.

Probabil prin alte țări au ceva echipamente cu ajutorul cărora pot identifica dacă în pachete sunt viețuitoare, echipamente de genul celor din aeroporturi. Peștii, creveții, racii, melcii sunt ușor de ambalat în pungi, sticle sau alte recipiente și nu dau nimic de bănuit pentru că nu fac gălăgie. Totuși aceste animale acvatice nu pot supraviețui fără oxigen și la fluctuații de temperatura, ca să nu mai punem la socoteală că pot fi strivite oricând de alte colete grele puse peste.

Ce e drept nici pe ăștia de la firmele de curierat nu îi interesează ce transportă, atât timp cât le iese banul. Eu unul nu sunt de acord cu transportul acestor vietăți într-un astfel de mod. Am văzut că sunt unii care trimit și câini,pisici, păsări exotice sau alte animale prin curier sau Poșta Română…cu toate că aceste firme nu au transport dedicat pentru așa ceva.

Voi de ce părere sunteți ? Pot fi expediate animalele prin curier atât timp cât aceste firme nu au transport dedicat pentru așa ceva ?

Cum vi se pare ideea de a trimite un câine sau o pisică la un loc cu restul coletelor?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x