Toamna își intră în rol

Toamna și-a cam intrat în drepturi cel puțin în zonele de munte unde noaptea sunt temperaturi de 4 grade Celsius și ziua între 12-16 grade…asta se întâmplă la Brașov de vreo 2 săptămâni…chiar vă ziceam că am dat drumul la căldură. Dacă până acum ne topeam de cald, acum scoatem hainele groase de la naftalină, că na… călduri ca astă vară nu vor mai fi, asta e clar.

Cu toate astea pot spune că toamna este anotimpul meu preferat și nu pentru că este rece, ci pentru peisajele unice pe care le oferă acesta.

Pe 23 septembrie va avea loc echinocțiul de toamnă, începând cu aceasta, zilele vor fi din ce în ce mai scurte, iar nopțile tot mai lungi… urmează perioada aia când plecăm la muncă pe întuneric și ne întoarcem tot pe întuneric. Legat de acest echinocțiu există și multe superstiții însă nu vreau să vorbesc despre ele, deoarece mi se par aberații. De asemenea echinocțiul poate avea și efecte asupra oamenilor, poate induce o stare de astenie, oboseală. Totuși oboseala parcă se simte mai tare când se dă ora înapoi , pe 30 octombrie din câte m-am documentat. Știu că era un proiect la un moment dat legat de schimbarea orei, ca pe parlamentari asta îi deranjează, nu problemele adevărate cu care se confruntă țara asta.

Pe mine nu mă deranjează că se schimbă ora, însă am o stare ciudată primele zile până se obișnuiește organismul , în rest nu văd cu ce afectează sau cum influențează negativ acest proces de schimbare al orei, de se tot plânge toată lumea…mai ales că acum ceasurile se dau singure înapoi.

Pe voi vă influențează schimbatul orei atât toamna cât și primăvara? Vreți să se renunțe la acest obicei din străbuni?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x