Titlurile de stat cea mai bună investiție

Titlurile de stat sunt după părerea mea cea mai bună investiție la ora actuală, a și evident investiția în aur, dar să vorbim puțin despre aceste titluri. Statul deschide anumite emisiuni de împrumut unde acorda dobândă de peste 8 % după ce titlurile ating maturitatea adică la 1 an sau la 5 ani în funcție de fiecare emisiune.

Eu unul am investit și învestesc sume importante în aceste titluri deoarece mi se pare cea mai bună și sigură soluție în comparație cu băncile unde dobânzile la depozite sunt de 4% …și în altă ordine de idei Statul nu dă faliment niciodată.

La aceste Titluri de stat nu se percepe impozit pentru veniturile obținute, asta este partea cea mai bună, însă durează cam o lună procesul de retragere a banilor, iar dacă sumele depuse nu ating maturitatea, dobânda este pierdută în totalitate.

Țin să precizez că este rentabil doar dacă sunt depuse sume mari, astfel dobânda va fi consistentă, altfel nu se merită. Înscrierea se face foarte simplu la trezorerie,se deschide un cont, ca orice alt cont bancar apoi se transferă suma de bani dorită, se pot face mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni.

După ce sumele de bani intră în cont de obicei indiferent de sumă se procedează următoarea zi, sunteți conectat pentru a cumpăra titlurile de stat care la fel se face foarte simplu prin completarea unor formulare.

Cine poate cumpăra titluri de stat ?…orice persoana care a împlinit vârsta de 18 ani la momentul subscrieri.

În concluzie dacă aveți bani multi puși deoparte sau ținuți pe la bănci, eu vă recomand să cumpărați titluri de stat nu o să vă pară rău… în acest moment emisiunea se încheie luni 29 august, dar vor fi și altele probabil peste câteva luni.

Pentru mai multe detalii puteți să urmăriți portalul mfinante.gov acolo vor fi publicate perioadele în care se vor putea face subscrieri.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x