Terasele din Centrul Istoric al Brașovului au fost închise

Acum câteva zile Consiliul Local a decis să închidă toate terasele din Centrul Istoric al Brașovului, decizie care s-a lăsat cu proteste ale patronilor de localuri. Nu știu dacă vor fi închise permanent sau doar pe perioada anotimpului rece, cert este că am fost astăzi să văd cum arată Centrul Istoric fără terase…tot ce pot să zic este că îmi place mai mult așa cum este acum, dar asta e doar părerea mea.

Chiar dacă este o veste proastă pentru managerii localurilor deoarece odată cu închiderea teraselor, numărul clienților a scăzut considerabil, din punctul meu de vedere strada Republicii și Piața Sfatului arată mult mai bine fără aceste terase. Parcă Centrul Istoric al Brașovului este mult mai aerisit, oamenii nu mai sunt nevoiți să facă slalom printre mese, scaune, chelneri, ospătari s.a.m.d.

Oricum Centrul Istoric al Brașovului este o zonă foarte aglomerată, în orice anotimp, însă iarna este horror, mai ales după ce se aprind luminițele de Crăciun și bradul din Piața Sfatului care trebuie să menționez că a fost montat deja. De asemenea în Brașov vin mulți turiști când se deschide sezonul de schi în Poiana Brașov, aceștia contribuie și ei la aglomerația din Centrul Istoric. Evident că sunt turiști este un lucru bun pentru cei din HORECA și pentru bugetul Brașovului.

Pe lângă brad au fost deja montate și luminițele dar și căsuțele pentru târgul de Crăciun, care vor avea tot felul de suveniruri, produse tradiționale, vin fiert, bere fiartă și multe altele, toate acestea contribuie și ele la magia Crăciunului.

Eu unul aștept să ningă și să se aprindă luminițele din Centrul Brașovului, și evident aștept să beau vin fiert și bere fiartă. Sper ca anul acesta să avem parte de zăpadă în preajma sărbătorilor, parcă fără zăpadă Crăciunul nu are nici un farmec.

Pe la voi au început pregătirile pentru sărbătorile de iarnă?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x