Telekom renunță la tehnologia 3G din 2023

Telekom România a început o campanie prin care își informează clienții cu privire la renunțarea tehnologiei 3G. Toți abonații vor primi un mesaj prin care sunt îndrumați să schimbe cartele-sim vechi cu unele noi. În caz contrar nu vor mai putea utiliza datele mobile, deoarece internetul va funcționa doar pe 4G.

Pentru a verifica dacă carteala SIM este compatibilă cu serviciul 4G trebuie să apelați *100# și să alegeți opțiunea Acces 4G. Dacă cartela nu este compatibilă o să primiți un mesaj cum că trebuie să o înlocuiți cu una nouă.

Acum nu știu dacă e cea mai bună mișcare făcută de acest operator, având în vedere că sunt multe zone din țară unde nu există acoperire 4G, știți bine despre ce vorbesc. Acum unde nu e acoperire 4G se comută automat pe 3G și tot mai poți accesa cât de cât ce ai nevoie…însă dacă vor opri acest serviciu internetul va fi indisponibil în multe zone…mai ales în zonele rurale. De asemenea operatorul nu are nici tehnologie 5G , deci cred că va fi destul de rău pentru cei care locuiesc în zone unde semnalul 4G este slab.

În concluzie dacă sunteți clienți Telekom trebuie să verificați dacă cartela SIM este compatibilă cu serviciul de internet 4G…am uitat să vă spun că schimbatul cartelei se face gratuit în magazinele Telekom.

Voi ce părere aveți despre această mișcare făcută de Telekom România? Eu zic că vor fi afectați destul de multi clienți prin renunțarea la tehnologia 3G…nu știu de ce am impresia că asta va fi sfârșitul companiei.

5 1 vote
Article Rating

Copia n-are valoare !

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x