Telefoane noi sau second-hand?

În ziua de astăzi telefoanele mobile se găsesc la tot pasul și cu prețuri pentru toate buzunarele. Unii preferă să cumpere telefoane noi , alții second-hand. Și eu acum vreo 10 ani , cumpărăm telefoane second-hand, făceam schimburi pe OLX….bla,bla,bla. Însă de câțiva ani prefer să cumpăr doar telefoane noi din magazine. Și asta pentru că majoritatea telefoanelor second-hand de obicei au probleme, în special tehnice. Prea puțini sunt cei care le vând pentru că și-au cumpărat altele noi.

Și eu unul le vând pe cele vechi, deoarece nu văd sensul pentru care să le păstrez. Adică nu am nici un avantaj dacă le țin mult timp…din contră își pierd valoarea. Dacă îl vând după un an jumătate sau doi ani de utilizare îi scad cam 40% din prețul de achiziție și tot recuperez o sumă de bani.

Cum vă spuneam mai sus de câțiva ani am renunțat să mai cumpăr telefoane second-hand deoarece mulți le vând cu defecte tehnice, care nu se pot vedea la momentul achiziției. De exemplu li se descarcă bateria foarte repede, se blochează, se încing sau nu le funcționează corect alte componente. Aceste defecte tehnice nu se pot observa la primul contact și după ce ai cumpărat telefonul , ajungi cu el acasă și începi să realizezi că de fapt ți-ai luat mare țeapă…evident cel care ți l-a vândut nu mai e de găsit…că așa e românul știți și voi mai bine cum stau lucrurile.

De asemenea îmi place să cumpăr telefoanele noi cu banii jos, deoarece mi se pare mai bună această variantă decât cea cu telefoanele cumpărate la abonamente. Chiar dacă pe moment ți se pare ok să cumperi un telefon în rate la abonament de la Vodafone, Orange sau Telekom, în realitate nu prea e avantajos. Este adevărat că nu dai toți banii odată, însă pe lângă rata lunară a telefonului, plătești și un abonament destul de mare în funcție de valoarea produsului. Adică nu se merită să îți faci un abonament de 40,50,70 de euro doar ca să cumperi un telefon în rate de la furnizorii de telefonie mobilă.

Voi preferați să achiziționați telefoanele noi sau second-hand?…Sunt convins că și voi ați avut experiențe neplăcute, mai ales cei care optați pentru cele second-hand.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x