Team building sau primă de concediu?

Am observat că tot mai multe firme organizează team building-uri având la bază diferite activități, ceea ce mi se pare de apreciat, dar totuși nu în totalitate. Și nu pot să spun că sunt contra acestor activități dar cum este și cazul firmei unde lucrez eu, unde nu toți angajații sunt încântați să participe la aceste adunări și asta mă face să fiu oarecum la mijloc…nici pentru, nici contra.

Unii nu vor pur și simplu din diferite motive, alții din cauza vârstei și aici pe bună dreptate. Eu unul nu văd oamenii trecuți de 50 de ani, implicându-se în activități precum caiac canoe, supraviețuire în pădure,datul cu tiroliana, paint ball, drumeții montane și multe alte activități care implică condiția fizică foarte mult. Pe de altă parte pentru unele activități este nevoie de o oarecare pregătire, pe care cel mai probabil oamenii în cauză nu o au.

Eu cred că pe mulți i-ar mulțumi o primă de concediu de exemplu, în general firmele care organizează team building-uri nu oferă și prime de concediu. Mai repede mulțumește angajații așa, decât cu aceste activități de care nu se pot bucura majoritatea.

Înțeleg firmele unde există doar personal tânăr, e ok să organizeze aceste activități cu scop de comunicare, colaborare și de îmbunătățire a relațiilor colegiale, dar unde majoritatea oamenilor sunt trecuți de 50 de ani nu prea este o alegere inspirată team building-ul sau activitățile alese.

Cum spuneam și mai sus unele firme nu sunt prea inspirate când aleg activitățile unui team building, majoritatea aleg activitățile sportive, drept urmare, angajații refuză să participe în număr mare…culmea este că sunt multe alte activități pe care angajatorii le pot alege…totuși optează pentru cele sportive…nu am înțeles niciodată motivul.

Evident cheltuielile pentru organizarea unui team building au alt regim fiscal față de cel referitor la acordarea primelor de concediu dar se poate face un sacrificiu.

Voi ce părere aveți? Ce preferați la locul de muncă să se organizeze team building-uri sau să primiți prime de concediu?…sunt sigur că optați pentru ambele variante.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x