Sterilizarea animalelor de companie

Cu toate că unii nu sunt de acord cu sterilizarea animalelor eu cred că este o tehnică destul de bună cu ajutorul căreia se poate ține înmulțirea sub control chiar dacă pe piață sunt și alte metode cum ar fi pastilele contraceptive sau mai știu eu ce nebunii.

Chiar dacă animalul se stresează și suferă câteva zile, eu sunt pro sterilizării. Pentru cei care nu știu anul trecut prin iunie am găsit o pisicuță de nici o lună, la motorul unei mașini de la muncă. Era aproape moartă pentru că stătea de ceva timp acolo fără mâncare și apă plus că mai era și-i plină de ulei.

Am luat-o acasă, am tratat-o corespunzător chiar dacă toți miau spus că nu o să supraviețuiască deoarece era prea mică…nici veterinarul nu ia dat vreo șansă . Acum că a crescut destul de mult am decis să o sterilizez ca să nu facă pui. Mai am o pisică cu care am procedat la fel, este sănătoasă și nici nu s-a îngrășat. Există totuși riscul ca după sterilizare să se îngrașă dacă este ținută în casă și nu face mișcare…cred că e valabil și pentru câini și pentru pisici.

Am dus-o miercuri seara la un cabinet veterinar, iar ieri a fost operată și tot ieri am și luat-o acasă. La început a fost puțin amețită din cauza anesteziei însă în câteva ore și-a revenit complet,mai ales după ce a mâncat. O să o mai țin câteva zile în casă până i se vindecă operația, pentru că nu este ok să stea la temperaturi scăzute în primele zile, plus că mai am și cealaltă pisică care o poate lovi din joacă la operație.

Sterilizarea a fost gratuită, am plătit doar o noapte de cazare 35 lei. Sunt multe cabinete și clinici veterinare care fac sterilizări gratuite atât la câini cât și la pisici doar că trebuie căutate. În altă ordine de idei sterilizarea nu afectează viața animalelor sub nici o formă. Este mult mai bine să îi fie sterilizate decât să facă pui și să nu ai ce să faci cu ei.

Voi sunteți de acord cu sterilizarea animalelor?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x