Trăim în era digitală și suntem tot mai dependenți de telefoanele mobile, însă ele pot deveni un pericol pentru noi deoarece după cum bine știți acestea stochează tot mai multe informații personale despre noi. De exemplu activități, locuri pe care le vizitam, conturi bancare, fotografii, videoclipuri… Mai pe scurt viața noastră este transpusă și stocată pe aceste dispozitive, însă ele sunt vulnerabile iar anumite persoane pot pătrunde în intimitatea noastră fără ca noi să ne dăm seama.
Oricum rețele de socializare ne urmăresc oarecum telefoanele, iar acestea furnizează conținut chiar și când nu le utilizăm, adică cred că vi s-a întâmplat să discutați despre un anumit obiect iar când ați deschis telefonul sa va apară reclame cu produsul respectiv. Dar nu despre asta vreau sa vorbesc acum deoarece rețelele de socializare nu reprezinta neapărat un pericol spre deosebire de aplicațiile virusate care de la accesarea conținutului de pe telefoane ne pot lăsa și fără bani în conturi.
Este destul de greu sa identificăm aceste aplicații, dar ca o primă soluție arfi instalarea unei aplicații antivirus premium și evitarea instalării de aplicații din surse nesigure. Altfel este foarte greu sa vă dați seama dacă telefonul este spionat deoarece aceste aplicații virusate lucrează în fundal, în schimb dacă o persoană accesează de la distanță telefonul va puteți da seama ușor deoarece va consuma mai multe date mobile sau se va aprinde fără să primiți notificări, de asemenea se poate restarta fără să îl utilizați sau se deschid aplicații singure. Acestea sunt câteva din semnele prin care vă pot pune pe gânduri.
Sfatul meu cum spuneam este sa instalați aplicații antivirus și de asemenea sa utilizați funcțiile de confidențialitate din setările telefonului, adică va puteți seta datele biometrice ca metodă de acces la aplicații și atunci va fi mult mai greu ca cineva să treacă de acest filtru de securitate.