Spălătoriile self service vs spălătoriile clasice

Eu cred că cine și-a deschis astfel de spălătorii, a dat lovitura și zic asta pentru că mai mereu sunt cozi interminabile la ele. Cel puțin în Brașov cam rar sunt locuri libere, nu știu în alte orașe cum e, dar în Brașov îți poți spăla mașina liniștit doar când plouă sau noaptea.

Și eu prefer aceste spălătorii wash and go, mi se par mult mai practice decât cele clasice, parcă altfel e când îți speli mașina singur ești mai atent la detalii, plus că nu îți mai dispare una, alta de prin mașină…se mai practică. Oricum cred că spălătoriile clasice mai rezistă datorită firmelor care mai apelează la serviciile lor și asta pentru că se pot încheia contracte de prestări servicii sau oferă bonuri fiscale. La spălătoriile auto self service nu se pot face contracte și nici bonuri fiscale nu se pot emite…deci cei care au mașini de servici le pot spăla, dar pe banii lor.

În ultimul timp am observat că aceste spălătorii au apărut ca ciupercile după ploaie, unele chiar în locuri nepotrivite…zic asta pentru că șoferii formează cozi și blochează circulația. Costurile necesare pentru a deschide o astfel de afacere nu sunt prea mari tocmai din acest motiv au și apărut atât de multe. Plus că din câte mă văzut și firmele care construiesc astfel de spălătorii s-au înmulțit și ele considerabil. Din punctul meu de vedere este o idee de afacere destul de bună, mai ales dacă ai deja un teren într-o zonă bună pentru deschiderea unei astfel de afaceri.

Cum v-am spus și eu prefer aceste spălătorii self service, chiar dacă sunt algormerate, tot se găsește un loc pentru fiecare, evident și prețurile sunt considerabil mai mici decât la spălătoriile clasice…pe mine mă costă de exemplu la Opel Corsa D undeva la 15 de lei cu tot cu aspirat, însă la mașinile mai mari costă undeva la 20 de lei…depinde și cum te miști. În schimb iarna, sunt periculoase periile de la aceste spălătorii cu jetoane care uneori îngheață și strică vopseaua, dacă nu ești atent există riscul să îți faci o bucurie.

Am văzut că au apărut prin țară câteva astfel de spălătorii cu wash and go care îți spală singure mașina, știu că este una în Brașov, dar nu am fost niciodată…mă tentează însă este amplasată într-o zonă destul de aglomerată.

Voi ce preferați spălătoriile clasice sau cele self service?…Credeți că spălătoriile clasice vor dispărea de pe piață?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x