Șmecheria cu cartofii

Vine toamna și românul are tendința să își facă provizii pentru iarnă, chiar dacă din tot ce cumpără (legume, fructe), jumătate probabil ajung la coșul de gunoi. Și cred că tuturor vi s-a întâmplat să cumpărați cartofi de la vânzătorii ambulanți de pe marginea drumului și nu numai…și la fel sunt convins că măcar odată vi s-a întâmplat să fiți păcăliți… în ce sens păcăliți?

Păi când vezi un sac cu cartofi care arată bine, mari, colorați…îi cumperi și dacă nu îți trebuie, însă este o mică înșelătorie la mijloc. Chiar dacă la prima vedere totul este în regulă…la exterior sunt expuși cartofii mari și în mijloc sunt cartofi mici sau cei stricați…metoda asta de înșelătorie este practicată de majoritatea vânzătorilor.

Probabil vă întrebați cum pun ei cartofii mici în mijloc și cei mari în exterior…metoda este foarte simplă…se ia una bucată de tub cu diametru mare se introduce în sac apoi în mijloc se pun cartofii mici și pe exterior se pun cei mari și frumoși, se scoate tubul și cam asta e tot…șmecheria este de mult, însă nu toți oamenii cunosc aceste practici neortodoxe venite din partea comercianților care vând marfă de calitate inferioară la prețuri extra și problema este că sunt foarte greu prinși.

Ăsta este motivul pentru care eu nu mai cumpăr cartofi de la comercianți ambulanți, prefer să cumpăr din magazine în cantități mici, oricum dacă sunt ținuți prea mult se stafidesc și nu prea mai pot fi folosiți. Ce mă deranjează este că sunt tot mai multe persoane care se înjosesc la astfel de chestii și profită de pe urma oamenilor care nici măcar nu se gândesc că pot fi înșelați cu așa ceva.

Voi de unde vă cumpărați cartofi de la comercianți sau din magazine?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x