Sistem de alarmă acasă

Fiecare dintre noi, ne protejăm locuința și bunurile cât putem de bine, de cele mai multe ori un câine este cel mai bun paznic, dar mai sunt și alte variante cu ajutorul cărora putem alunga hoții. Sistemele de alarmă și supraveghere fac și ele minuni uneori, eu acasă am doar sistem de alarmă cu senzori magnetici la geamuri și uși, dar și senzori de mișcare în casă…totul este wireless nu prea îmi plac cablurile.

Alarma o am de ceva ani și își face treaba, aceasta este conectată la linia telefonică și apelează mai multe numere în cazul în care are loc un incident. Are o funcție interesantă de anti sabotaj…dacă detectează căderi de tesniune apelează numerele adăugate în agendă…am impresia că are și sloturi pentru SIM în cazul în care nu are semnal la linia telefonică. De asemenea poate apela și dispecerate în cazul în care există contract cu astfel de firme.

Eu am zis că este de ajuns să apeleze membrii familiei, oricum în momentul când sună sirena , alungă orice intrus. Din fericire nu am avut și sper să nici nu am situații reale de acest gen, însă am zis că nu strică să am un astfel de sistem care nu este foarte scump a fost undeva la 500 de lei pe vremea aceea și zic pe vremea aceea deoarece au trecut cam 10 ani de când îl am…sunt evident și variante mai ieftine dar și mult mai scumpe…fiecare alege după buzunar.

Are mai multe moduri de armare, se pot arma doar ușile și ferestrele în cazul în care există cineva în casă, utilizarea pe timpul nopții sau dacă există animale de companie.

Eu am cumpărat sistemul de pe Atelierul de alarme și văd că și acum îl mai au la prețul de 450 lei, dar în final costul este mai ridicat deoarece trebuie cumpărați senzori mai mulți și telecomenzi…costurile se ridică în funcție de cât de mare este locuința. Evident se pot înrola mai multe timpuri de senzori de mișcare,detectori de gaz, de apă de asemenea se pot adăuga pe lângă senzorii wireless și vreo 40 cablați, dar și mai multe sirene. Se pot adăuga inclusiv sisteme de supraveghere video dar costurile vor fi destul de mari pentru astfel de echipamente.

Voi cum va protejați locuința împotriva hoților?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x