Sindromul Stockholm

Nu multi au auzit de sindromul Stockholm, care de fapt este o tulburare psihică prin care o victimă începe să își simpatizeze agresorul. Acest sindrom se dezvoltă când persoana este supusă unor stări emoționale foarte puternice. De aici vine explicația de ce femeile care sunt agresate nu depun plângere împotriva agresiunilor sau refuză ajutorul celorlalți.

Numele de sindromul Stockholm este legat de o întâmplare reală, mai exact un jaf la o banca din Stockholm din anul 1973. Negocierile între autorități și hoți au durat 6 zile, dar când autoritățile au încercat să salveze victimele, acestea au început sa îi apere pe jefuitori. Ba chiar s-au împotrivit eliberării deoarece între timp s-au atașat de infractori, au refuzat să depună plângeri, chiar au angajat avocații pe banii lor ca să îi scape pe tâlhari.

Acest sindrom numit Stockholm pare să fie mai degrabă o strategie de supraviețuire, deoarece apare în cazul persoanelor abuzate,a ostaticilor etc.

Se poate scăpa de acest sindrom doar prin psihoterapie și destul de greu deoarece traumele psihice pot fi destul de greu de uitat. Este foarte important ca în cazul în care cunoaștem o persoană care se află în pericol să acționăm cat mai repede pentru a o putea ajuta.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x