Se renunță la dosarul cu șină și la copiile xerox ale actelor

Cică de la 1 iulie 2023 nici o instituție care prestează un serviciu public pe teritoriul României nu va mai putea cere oamenilor celebrul dosar cu șină. De asemenea aceste instituții nu vor mai putea cere nici copii după acte emise de statul român. Cred că era și cazul ca România să mai reducă birocrația și să avanseze spre digitalizare.

Pe unde te duci, ba nu ai dosarul cu șină, ba nu ai copie xerox după nu știu ce act…și tot felul de alte situații absurde și lipsite de logică. Prin 2026 se preconizează că va fi implementată și Platforma Națională de Interoperabilitate. Cu ajutorul acestei platforme toate instituțiile vor putea comunica între ele și vor putea face schimb de informații doar prin câteva clickuri, astfel nu vom mai fi puși pe drumuri inutile…însă nu trebuie să visăm cu ochii deschiși încă…mai e mult până în 2026.

Eu unul nu mă bucur încă, aștept să văd ce se va întâmpla cu adevărat de la 1 iulie…că politicienii promit multe și fac puține. Totuși sper să avansăm spre digitalizare cu toate că suntem la coada clasamentului la acest capitol. Ar fi prea frumos să se renunțe așa ușor la copiile xerox ale actelor și la dosarul cu șină…atât timp cât instituțiile încă nu pot comunica între ele, nu prea văd cum se va putea renunța…hai că la dosarul cu șină se poate renunța mai ușor…dar la copiile xerox ale actelor nu prea cred.

Voi ce credeți ? Se va renunța așa ușor la dosarul cu șină și la copiile xerox ale actelor? Ne va face nou statul român o asemenea surpriză?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x