Se merită Dacia Spring ?

Pe internet se tot discută intens despre modelul electric de la Dacia, iar părerile sunt pro și contra, fiecare își susține părerea fie că este justificată sau nu.

Eu unul cred că această mașină electrică se merită să fie achiziționată atât timp cât îndeplinește cerințele celui care o va utiliza. Adică la 8.000-9.000 de euro cat costă ea cu sprijinul statului, unii se așteaptă să fie că o Tesla că așa e românul vrea comfort pe bani puțini.

În realitate ea nu e că o Tesla nici măcar pe aproape, însă totuși dacă vrei o mașină cu care sa te plimbi prin oraș, să nu faci drumuri prea lungi care să depășească 180 de kilometri eu cred că este o mașină ideală. Nu are ea cine știe ce dotări dar este acceptabilă. Chiar dacă are o putere mica de doar 45 cai putere , motorul electric se descurcă. Autonomia zic ei că este de cam 230 km dar clar astea sunt niște date pe hârtie, probabil în realitate ajunge undeva la 180 de km.

Bateria se incarca la stațiile de încărcare rapidă 80% în mai puțin de o oră, iar la domiciliu se poate încărca în mai puțin de 5 ore, deci acceptabil singura problemă este că nu prea sunt multe stații de încărcare.

In general fie că vorbim de Dacia Spring sau de orice altă mașină electrică, sunt de părere că se merită achiziționate dacă proprietarii locuiesc la casă deoarece este mult mai ușor de încărcat, la bloc o poți încărca doar la stații. Per ansamblu Dacia Spring nu cred că este o mașină chiar așa de rea dacă o folosești doar prin oraș, în schimb nu e potrivită pentru drumurile lungi și nu din cauza mașinii, din cauza infrastructurii. România încă nu e pregătită pentru mașinile electrice, dar poate in viitorul apropiat vom avea mult mai multe stații de încărcare.

Voi ce părere aveți despre această mașină ?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x