Se apropie Black Friday

Nu mai e mult până în 11 noiembrie, când toate magazinele vor avea cică oferte de nerefuzat. În realitate nu este de fapt nici o ofertă, ba din contră unele produse vor fi mai scumpe decât de obicei.

Dacă prin alte țări această sărbătoare a reducerilor este pe bune, la noi în România marile lanțuri de magazine caută metode cum să păcălească cât mai mulți oameni prin oferte mincinoase. Procedura este simplă, cresc prețurile cu câteva săptămâni sau zile înainte, dar așa câte puțin să nu bată la ochi și în ziua de 11 noiembrie, cică fac oferte bombă când de fapt produsul este mai scump.

Spre exemplu un televizor care acum are prețul de 2500 de lei , în apropierea acestei sărbători prețul lui va fi peste 3000 de lei și pe 11 noiembrie va fi probabil 2700. Românul se bucură zice că a luat la ofertă și na nici nu au cum sa creadă altfel, atât timp cât ăștia pun oferte de genul de la 3500 de lei la 2700. Materialele publicitare sunt realizate astfel încât să atragă atenția asupra produselor și să fie cât mai credibile…omul când vede cumpără fără să stea prea mult pe gânduri. Oamenii se bucură că au economisit ceva bani, însă în realitate au cheltuit mai mult…asta e și idea cu Black Friday-ul.

În concluzie Black Friday în România este una dintre cele mai mari țepe date de comercianți pe parcursul anului. Au încasări record pentru că oamenii nu se informează și nu urmăresc prețurile produselor perioade mai lungi, practic comercianții pe asta mizează. Sunt prea puțini oameni care urmăresc produsele dorite, dar chiar și ei își iau țeapă de multe ori deoarece comercianții schimbă atâta de des prețurile încât nu mai ști…te bulversează complet….azi e mai ieftin,mâine mai scump și tot așa.

Oamenii trebuie să înțeleagă că niciodată comercianții nu vor vinde în pierdere și tot timpul vor vinde produsele la prețuri, măcar cu 50 % mai mari decât prețurile de achiziție…așa că nu vă mai îmbătați cu apă recent că acest Black Friday nu e chiar așa, aparențele înșeală.

Evident mai sunt și magazine care își respectă clienții și nu se prestează la astfel de lucruri…dar prea puțin mai sunt care au bun simț.

În următoarea perioadă o să vă prezint diverse site-uri care au oferte însă, oferte pe bune…oricum în general Hipermarketurile se prestează la oferte mincinoase, dar și unele magazine online.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x