Scumpiri la băuturile carbogazoase cu adaos de zahăr și bere fără alcool

De la 1 ianuarie tot ce înseamnă băuturi carbogazoase cu adaos de zahăr și bere fără alcool sunt mai scumpe datorită cotei TVA care a fost modificată de la 9% la 19 %. Practic acum un pet de Coca Cola de 2.5 litri a ajuns să coste aproape 9,5 lei…ceea ce mi se pare exagerat…exagerat era și înainte prețul dar trecem peste.

Prin aceasta modificare a cotei TVA se dorește ca românii să cumpere și să consume mai responsabil aceste băuturi periculoase pentru organism. Totuși nu cred că aceste creșteri de prețuri nu vor afecta prea tare puterea de cumpărare. Eu unu mai consum ocazional Coca Cola, chiar dacă știu că nu este sănătos…consider că dacă aceste băuturi carbogazoase cu adaos de zahăr sunt consumate responsabil nu provoacă probleme…dacă bei 2.5 litiri pe zi e normal ca în timp să apară și problemele de sănătate. Până la urmă oricine simte nevoia să bea ceva dulce și aici nu mă poate contrazice nimeni.

Pe voi aceste creșteri de prețuri vă fac să fiți mai cumpătați, să consumați mai responsabil aceste băuturi carbogazoase cu adaos de zahăr? Țin minte că acum câțiva ani un pet de Coca Cola de 2.5 litri costa 4 lei și acum a ajuns să coste 9,5 lei. O soluție ar fi să trecem pe sucuri naturale sau pe cele necarbogazoase ca Vasile Ruscior…dar parcă tot mai bine intră un Coca Cola, nu?… Berea fără alcool este și ea bună, dar parcă intră așa cu noduri de cele mai multe ori.

Sucurile astea carbogazoase cu adaos de zahăr cred că se vor cumpăra și dacă vor avea același preț ca țigările.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x