SAF-T sistemul de raportare ANAF

Cei de la ANAF (Agenția Națională de Aministrare Fiscală) vor implementa cât de curând un nou sistem numit SAF-T(Standard Audit File for Taxation), prin care countribuabilii vor depune anumite declarații. Cei interesați pot începe deja să testeze aplicația de raportare.
ANAF încearcă să controleze cât mai bine agenții economici și să elimine evaziunea fiscală,acesta este scopul acestui proiect.

Pe site-ul ANAF o să găsiți o documentație elaborată pentru depunerea declarațiilor, dar și un set de fișiere test,cu ajutorul cărora puteți exersa. Țin să precizez că noua raportare SAF-T va intra în vigoare de la 1 iaunarie 2022 pentru marii contribuabili, aceștia din urmă nu vor fi sancționați primele trei luni, deoarece se consideră perioadă de acomodare.

În perioada următoare rămâne să vedem dacă cei de la ANAF sunt pregătiți să implmeteze noul sistem si contribuabilii să se acomodeze cu depunerea declarațiilor. Oricum contribuabilii nu au de ales,aceștia vor fi obligați să se conformeze nu noile reglementări.

Spuneam mai sus că depunerea declarațiilor va fi obligatorie de al 1 ianuarie 2022 pentru marii contribabili,dar să nu credeți că ceilalți vor scăpa,așadar contribuabilii mijlocii vor fi obligați să folosească SAF-T probabil pe la jumătatea anului 2022 ,iar contribuabilii mici din anul 2023.

Dacă accesați ACEST LINK o să găsiți toate informațiile direct pe site-ul ANAF…Și nu uitați de moarte și de Fisc nu scapă nimeni.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x