Românii încep să devină chibzuiți de sărbători

Nu știu voi, dar eu am observat că anul trecut de sărbători românii au fost mai chibzuiți când a venit vorba de cumpărături, de petreceri…s.a.m.d.

În magazine nu am mai văzut aglomerația din alți ani și nici oameni cu coșuri pline cu alimente și băuturi. Am observat că oamenii au cumpărat doar strictul necesar anul acesta. În anii trecuți în apropierea Crăciunului și a Anului Nou orașul era paralizat, în hypermaketuri se călcau în picioare,locuri de parcare nu erau disponibile, traficul era blocat. Anul aceasta nici măcar o zi nu a fost aglomerat, iar parcările marilor lanțuri de magazine nu au mai fost pline ca în anii trecuți.

Cel puțin în anii trecuți în zilele de 24 și 31 decembrie nu te puteai apropia de magazine, sau dacă totuși te hotărai să mergi la cumpărături stăteai poate și o oră la casele de marcat, plus ce mai stăteai în trafic…pierdeai jumătate de zi…atât de aglomerat era…ca na românului îi și place să lase totul pe ultima sută de metri.

Scumpirile în lanț i-a făcut pe români să fie mai cumpătați, să nu mai cumpere în prostie și să arunce jumătate din cumpărături la gunoi. Nici băutura nu s-a mai cumpărat ca în alți ani. În concluzie scumpirile au avut și un efect pozitiv asupra noastră. Ne-au făcut să înțelegem că totul trebuie făcut cu cap și că sărbătorile nu se rezumă doar la cumpărături și mâncare.

Sunteți de acord cu mine că anul trecut de sărbători, românii nu au mai aruncat cu banii ca în anii trecuți?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x