Rolul sensurilor giratorii

Dacă nu sunteți din Brașov și o să ajungeți vreodată o să vedeți sensuri giratorii , cate nu ați mai văzut până acum. Parcă Brașovul are cele mai multe sensuri giratorii din țară, așa citisem pe undeva și chiar are…au făcut chiar giratoriu în giratoriu, adică două sensuri într-unul, înțelegeți voi ce vreau să spun și dacă nu credeți vă las o poză, că doar nu vorbesc prostii aici .

Dar să revin la subiect și să vedem care este rolul acestor sensuri giratorii, mă refer in general, nu la cele din imagine. Evident rolul lor este să fluidizeze traficul, țin să precizez că aceste sensuri sunt amplasate pe cele mai aglomerate artere din oraș. Însă reușesc ele orar sa fluidizeze traficul ?…răspunsul este și da și nu deoarece sunt mulți șoferi indisciplinați care nu au habar să meargă pe drum drept, ce să mai vorbim de sensuri.

Sunt zone unde doar cu ajutorul poliției se poate circula în sensurile giratorii, alfel se paralizează traficul și ghiciți de ce ?…din cauza șoferilor care sunt într-o continuă grabă,care nu acordă prioritate și uite așa se blochează arterele și stai cu orele în trafic, faci un drum de 15 minute în 2 ore.

Eu cred că și dacă ar zbura mașinile tot ar exista blocaje că oamenii sunt oameni nu știu să respecte regulile. În concluzie sensurile giratorii sunt binevenite atât timp cât șoferii respectă regulile de circulație. Totuși mă intrigă de ce românii respectă regulile de circulație în alte țări și în România nu ?…poate că la noi este legea prea permisivă sau poliția rutieră nu își face treaba foarte bine?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x