Reduceri pentru clienții care achită la casele de marcat self service

Am văzut aseară pe la televizor că cei din guvern vor să adopte un proiect de lege prin care să îi oblige pe comercianții care își montează case de marcat self service să le facă o anumită reducere celor care își scanează produsele singuri. Parcă am înțeles că reducerea va fi de 5% din valoarea cumpărăturilor.

Mie mi se pare corectă această decizie, având în vedere că în curând cam toate magazinele vor renunța la casieri și vor avea doar case de marcat automate. Dacă mai punem la socoteală și creșterile de prețuri de când a început pandemia, eu zic că ar fi bine venită o astfel de reducere, atât timp cât clientul face treaba casierului. Deși chestia asta cu reducerea la casa de marcat este cu două tăișuri, deoarece sunt convins că vor crește și mai mult prețurile dacă această decizie va fi adoptată.

Întroducerea de astfel de case de marcat automate mi se pare o idee foarte bună, chiar dacă majoritatea oamenilor nu prea se împacă cu ele. Eu văd chestia asta cu casele de marcat self service ca pe un pas spre digitalizare. Totuși am observat că nu toți sunt de acord cu introducerea lor și se vorbea la un moment dat și de un boicot. Toți vorbesc de digitalizare însă când încearcă cineva să facă ceva în privința asta imediat este văzut drept oaia neagră. La Auchan Coresi îmi fac cumpărături zilnic și vreau să vă spun că de când au introdus casele self-service nu am mai văzut cozi la case…înainte erau cozi interminabile, uneori pierdeam zeci de minute…acum parcă de drag merg să îmi fac cumpărături acolo că știu că nu stau 20 de minute să îmi achit cumpărăturile.

Mie mi se pare absurd ca în anul 2023 oamenii să fie împotriva digitalizării… parcă românilor le place să stea la cozi ca pe timpul lui Nea’ Nicu. Am văzut în online tot felul de speculații cum că odată cu introducerea caselor de marcat automate, oamenii își pierd locurile de muncă. Aceste afirmații sunt total eronate deoarece nici un angajat nu își pierde locul de munca,efectiv i se atribuie alte sarcini în cadrul companiei respective.

Dacă va fi adoptat proiectul de lege prin care comercianții vor fi obligați să ofere anumite reduceri celor care utilizează casele de marcat self service, oare atunci vor mai fi nemulțumiți? Vor mai face oamenii boicot?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x