Radare fixe în România

Anul acesta vor fi montate pe drumurile publice intens circulate un nou tip de radare, aproximativ 600 la număr și pot să vă spun că vor fi mai speciale decât cele care au existat anterior.

Și da vor fi mai speciale noile echipamente deoarece vor scana în timp real autoturismele și le vor raporta către dispecerate pe cele care nu dețin certificat ITP . Personal cred că este cea mai bună investiție deoarece mulți șoferi sunt inconștienți și circulă cu automobile defecte care pun în pericol viața participanților la trafic.

Evident și stațiile ITP trebuie să își facă treabă și să nu mai fie corupte, știm cu toții cum merge treaba, orice rablă trece de inspecția perioadă dacă proprietarul împinge ceva bănuți…tipic românesc…am înțeles că oamenii mai închid ochii la anumite defecțiuni, dar când închizi ochii la defecțiuni ale direcției sau sistemului de frânare se numește inconștiență .

Ideea cu montarea radarelor fixe este bună, dar atât timp cât stațiile ITP se mânjesc pentru 150-250 lei, acestea sunt inutile din punctul meu de vedere. Radarele fixe cum spuneam vor fi montate pe drumurile publice intens circulate și sperăm măcar să mai reducă numărul accidentelor care este destul de mare .

După părerea mea poliția rutieră ar trebui să facă mult mai multe filtre pe drumuri că sa depisteze șoferii care se urcă la volan băuți, drogați sau fără permis, montarea acestor radere va fi eficientă o perioadă scurtă de timp până vor fi raportate aceste radare fixe pe aplicați cum ar fi Waze, după ce șoferii vor cunoaște locațiile unde vor fi amplasate vor fi inutile.

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x