Radare care detectează zgomotul

Dacă până acum singura grijă a șoferilor era să nu fie surprinși de radarele de viteză, acum vor mai avea o grijă în plus, deoarece prin câteva țări poliția pregătește o surpriză posesorilor de autoturisme. În Canada poliția a început să monteze radere care măsoară nivelul de zgomot și cei mai vizați sunt posesorii de mașini modificate, amenzile vor fi aplicate din 2023 și cică vor depăși 200 de dolari, am impresia că și francezii au montat sau intenționează să monteze așa ceva în Paris, citisem la un moment dat însă, nu am dat importanță la momentul respectiv.

Sursa foto: TheGuradian

Chiar am fost plăcut surprins să aflu că și românii au făcut demersuri pentru a obține finanțare în vederea realizării unui astfel de dispozitiv, acest proiect a fost depus de Departamentul Autovehicule Rutiere din cadrul Facultății de Transporturi a Universității Politehnica București , cel puțin așa circulă zvonurile.

Sincer îmi doresc să văd și la noi în România așa ceva, că parcă sunt tot mai multe tigăi cu evacuări modificate care poluează fonic mai ales noaptea când e liniște. Radarele respective vor avea pe lângă microfoane care vor detecta decibelii fiecărui automobil și cameră care va fotografia automobilul la fel ca radarele fixe existente.

Nici nu vreau să mă gândesc câte amenzi se vor da în România dacă se va implementa un astfel de sistem, cred că va fi jale pentru șoferii gălăgioși care tulbură liniștea publică cu toate rablele de 100 de cai. Nu știu ce e în capul unora care cred că sunt mai interesanți dacă mașina se aude mai sportiv, când în realitate ea nu e sportivă. Probabil și producătorii de mașini sport vor fi afectați de aceste radare deoarece vor fi nevoiți să facă modificări astfel încât să nu depășească anumiți decibeli.

Eu unul aștept cu interes să văd cum evoluează acest proiect și dacă va fi pus în aplicare și în România. Oricum e de ajuns că a fost implementat undeva, după vor implementa și alții și uite așa Uniunea Europeană o să impună și ea astfel de radare la rândul ei. Sunt convins că proiectul românilor o să primească finanțare, poate așa vom scăpa de mașinile și motocicletele gălăgioase care uneori deranjează mai mult decât este cazul.

Vouă cum vi se pare idee ?…Vreți să se implementeze în România așa ceva ?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x