Putem spune adio telefoanelor Blackberry

Exact cum spune și titlul, Blackberry a oprit suportul pentru vechile telefoane din data de 4 ianuarie 2022. Inteligentele telefoane cu tastatură qwerty fizică acum sunt inutile, deoarece toate funcțiile au fost oprite, nici măcar apeluri de urgență nu se mai pot efectua.

Sursa foto: Wikipedia

Probabil telefoanele cu android de la Blackberry funcționează și vor mai funcționa o perioadă destul de lungă, însă probabil vor dispărea dacă nu vor mai actualiza software-ul. Blackberry a pierdut teren în fața marilor producători de telefoane mobile, deoarece s-au axat mai mult pe partea de business cam de prin 2016 au pierdut lupta cu marii producători.

Dacă ar fi trecut la Android încă de prin 2012 eu zic că ar fi avut un real succes și ar fi detronat multi producători, dar se pare că deciziile au fost altele la nivelul companiei.

Sincer îmi pare rău că au renunțat, în trecut am fost și eu unul dintre utilizatorii Blackberry și chiar m-au impresionat pe vremea aceea, aveau funcții pe care Android și iOS nici nu le visau, dar dacă nu mai dezvoltat softul au pierdut teren și când au vrut să se reinventeze deja era prea târziu.

Nu cred că vor mai fi lansate alte modele de la Blackberry deoarece compania a anunțat că se va specializa pe partea de software și securitate cibernetică, eu unul nu am văzut nimic pe site-ul lor cum că ar mai intenționa să lanseze modele noi de telefoane cu android, dar poate mă înșel.

 

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x