Pupatul moaștelor

Vine sezonul de pupat moaște, chiar și zilele astea este pe la Iași, credincioșii se pot închina și pot pupa moaștele Sf. Parascheva…și nu mai știu ale cui. Totuși mi se pare că unii exagerează când stau la cozi cu zilele, înnoptează în corturi, sau stau în ploaie ca să ajungă să atingă racla cu moaștele. Înțeleg că fiecare are credința lui însă unii parcă sunt prea…nici nu știu cum să le zic.

Până la urmă de unde știm noi credincioșii că ne închinăm chiar la moaștele adevărate?…poate în realitate nici nu există și cine știe ce e băgat în raclele respective…nu este nici o confirmare că sunt rămășițele Sfinților.

Eu unu prefer să mă rog, simplu acasă…nu cred că mă ajută cu nimic dacă merg la biserică. Oricum în ziua de astăzi biserica este mai degrabă o afacere care învârte bani grei… sume colosale și asta nu înțeleg majoritatea. Ei cred că dacă merg la biserică săptămânal sau la moaște se târăsc in genunchi, le sunt iertate păcatele. Să fi credincios înseamnă cu totul altceva…nu sa te calci în picioare pentru o sticlă de apă sau o porție de sarmale…știți și voi cum stă treaba.

Mie mi se par penibile chestiile astea, mai ales când văd oameni în toată firea…oricum din câte am observat cei bătrâni recurg la asemenea penibilități.

Voi ce părere aveți despre biserica din ziua de astăzi ? După părerea mea este o putere care poate manipula oamenii după bunul plac, sau fel puțin eu așa o văd.

Cum stați cu mersul la biserică?… participați la astfel de pelerinaje?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x