Produsele Bio

In magazine văd tot mai multe produse Bio sau care se vor Bio, oare aceste produse chiar sunt așa curate cum spun producători sau ne păcălesc?

Pe la televizor s-au tot dat tot felul de situații în care producătorii erau amendați pentru că păcăleau oamenii, sau marfa era retrasă din magazine deoarece analizele arătau că de fapt nu erau ce ar fi trebuit să fie. Și ce e drept unele produse mai ales legumele și fructele nu prea prezintă încredere că sunt Bio deoarece nu ai cum să îți dai seama. Adică la unele produse se vede clar că e schimbată doar eticheta și produsele sunt identice, doar prețurile nu sunt identice pentru că produsele Bio sunt mult mai scumpe chiar de două,trei ori au prețul mai mare.

La fel și cu produsele ambalate, nu ai nici o certitudine că sunt Bio, însă toți le caută și dau o grămadă de bani pe ele pentru că oamenii vor să mănânce cat mai sănătos. Eu am lucrat câțiva ani buni în domeniul alimentar și nu am văzut nici un certificat care să ateste că produsele sunt Bio, și majoritatea veneau de la același producător doar că în ambalaje diferite. Că doar nu e prima dată când producătorii profită de pe urma cumpărătorilor, tocmai din această cauză există aceasta neîncredere legate de aceste produse, chiar dacă au toate simbolurile pe etichete nu înseamnă că inspiră încredere cel puțin pentru mine.

Voi ce părere aveți despre aceste produse Bio din magazine? Sunt ele cu adevărat sănătoasă ? Sau sunt doar o iluzie?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x