Probleme de securitate în aplicația Temu

În ultma perioadă am observat că este foarte în vogă această aplicație de shopping…poate chiar mai în vogă decât celebrul AliExpress. Cu toate astea sunt tot mai multe persoane care au raportat că le sunt furate datele bancare. Și nu doar că le sunt furate datele sensibile, sunt făcute și plăți neautorizate din conturile bancare după o perioadă de timp. De asemenea le sunt furate și datele personale cum ar fi numele, adresa, numărul de telefon… etc.

Am observat că acest magazin online nu oferă prea multe metode de securitate, te poți conecta cu cont Google de exemplu, însă nu există un al doilea pas de verificare a identității sau o altă metodă de securizare a contului. De asemenea plățile se fac în aplicație fără verificare din partea băncii. Am observat chestia asta și pe AliExpress, când faci o plată nu îți mai verifică identitatea…retrage suma direct…ceea ce este destul de dubios.

Sfatul meu pentru cei care folosesc această aplicație este să utilizeze pentru plăți carduri de unică folosință…astfel nu vor avea surpriza că se vor face plăți neautorizate din conturile lor de către terți. Carduri de unică folosință se pot utiliza foarte ușor prin aplicația Revolut.

Voi cumpărați de pe Temu? Ați avut experiențe neplăcute?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x