Problema urșilor revine

Toamna își intră în drepturi, mâncare prin păduri se termină adică fructele de pădure și uite așa urșii ajung în gospodăriile oamenilor, că na trebuie să trăiască și ei cumva.

Și nu va povestesc din auzite, chiar acum câteva zile, stăteam în pat și în jurul orei 0:30 aud câinii mei că lătrau foarte tare…lătratul ăla care îți spune că chiar se întâmplă ceva. Îmi iau lanterna și merg să văd ce se întâmplă, lângă mine este un teren viran, așa că m-am dus să văd ce este peste gard. Mă apropii de gard cat să pot vedea peste, aprind lanterna și surpriză, la câțiva metri de mine o ursoaică imensă cu 2 pui destul de mărișori și ei, care și ei au rămas surprinși să mă vadă, nu cred că se așteptau să fie deranjați.

Pe moment am încremenit vă dați seama ce senzație am avut…însă am zis că trebuie să fac ceva sa îi alung altfel era posibil sa intre la cineva în gospodăriile, la mine mai puțin deoarece am gard electric care curentează destul de tare. Am inceput sa fac gălăgie, fluierături până la urmă s-au speriat și au fugit. Nu am avut telefonul sa filmez sau sa fac poze, oricum nu prea aveam ce să fac cu el în momentele alea, mai ales că era și beznă.

Problema este că aceste animale se înmulțesc necorelat și ajung in gospodăriile oamenilor deoarece în păduri nu prea găsesc hrană, sau nu mai găsesc nici păduri. Culmea este că nici autoritățile nu fac nimic în privința asta, să îi relocheze, nu să îi omoare că animalele nu au nici o vină. După lăsatul întunericului nici nu poți să ieși pe străzi cel puțin în zona unde locuiesc, deoarece urșii se plimbă nestingheriți și nu ști cum îți apare în față un Moș Martin.

Momentan pentru protejarea gospodăriilor singura soluție pe care o văd este gardul electric, în rest nu vad cu ce ne putem proteja împotriva acestor animale sălbatice periculoase. Stau și mă întreb când vor lua autoritățile decizia sa mai relocheze din aceste exemplare ? …sau trebuie sa se întâmple ceva ca să se ia măsuri?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x