Prețurile exagerate ale produselor din benzinării

Stau și mă uit câteodată prin benzinării la produsele vândute de ei… produse care se găsesc oriunde altundeva la prețuri acceptabile. Partea interesantă este că în benzinării au prețuri de 2-3 ori mai mari…adică o apă care costă 1,5 lei la ei costă 5-6 lei… culmea este că sunt și oameni care cumpără.

Chiar nu îi înțeleg pe unii de ce cumpără produse din benzinării în condițiile în care magazinele sunt la doi pași. Știu că este vorba de adaos însă parcă prea se exagerează…unele au prețuri mai mari decât restaurantele. Dar atât timp cât există clientelă, vor exista și astfel de prețuri nesimțite. Probabil mulți sunt prea comozi și preferă să cumpere un produs dintr-o benzinărie, decât să mai meargă până la magazinul din apropiere… chiar dacă produsul respectiv are un preț nejustificat. Probabil o să îmi spuneți că din benzinării cumpără doar cei care sunt în tranzit… în realitate cumpără cei care locuiesc în zonele respective.

Înțeleg să aibă prețuri mai mari benzinăriile care sunt mai izolate cum ar fi cele de pe autostrăzi,cele amplasate în locuri unde nu există altă alternativă… știți voi la ce mă refer. Însă mi se pare aberant ca benzinăriile care se află în orașe lângă magazine, malluri etc… să practice prețuri nesimțite. Practic acest articol a plecat de un comentariu lăsat de Andy la un articol anterior în care zicea ceva de prețurile exagerate ale produselor din aeroporturi. Pe ăștia din aeroporturi îi mai înțeleg că profită de oameni… că na odată ce omul a ajuns acolo nu mai pleacă în altă parte ca să își cumpere produse…dar pe ăștia cu benzinăriile nu îi înțeleg de unde și până unde pun asemenea adaos la produse.

Eu unul în benzinării doar alimentez și atât, doar când merg în concediu sau la drumuri mai lungi mă mai opresc să beau o cafea… în rest nu văd sesul să cumpăr produse la extra prețuri… în condițiile în care acesta sunt mult mai ieftin oriunde în altă parte.

Voi cumpărați din benzinării produse la extra prețuri?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x