Prețurile asigurărilor RCA au explodat

Vorbeam acum ceva timp de falimentul City Insurence și tot atunci spuneam că va avea repercusiuni care se vor reflecta evident în prețurile polițelor de asigurări. Și chiar așa este prețurile acestor asigurări au explodat, am fost chiar șocat .

Eu am făcut anul trecut în august asigurarea înainte de falimentul City Insurence și prețul a fost normal…adică normal cat plăteam și până acum 1000-1100 lei cu decontare directă. Nu vă imaginați că am cine știe ce mașină, am un Opel CORSA D din 2008 cu motor de 1.7 diesel, deci am toate motivele să cred că este mare asigurarea, țin să precizez că mașina nu a avut nici un incident și este pe numele unui pensionar.

Până anul trecut am avut la Allianz Țiriac și tot atât plăteam, anul aceasta am ales Asirom deoarece aveam același beneficii dar parcă a fost cu 100 lei mai ieftină. Eu unul ocolesc firmele de asigurări care sunt în pragul falimentului deoarece durează foarte mult soluționarea dosarului de daună.

Zilele trecute am zis să fac o simulare să îmi fac o idee de preț chiar dacă mai este ceva timp până în august și am ales să fac simularea la Allianz Țiriac, sincer mă așteptam să crească prețurile dar nu atât de mult. În urma simulării prețul cu decontare directă 1544 lei, probabil la Asirom va fi 1400 lei.

Problema este că prețurile tot vor crește și mă aștept ca în august să plătesc aproape 2000 lei, că parcă așa circulă niște zvonuri că se vor dubla asigurările. Plus de asta este posibil să crească și mai mult deoarece Euroins este pe cale să își piardă licența deoarece câteva luni a funcționat fără sediu social. Totuși această creștere mi se pare abuzivă, plus că aceste companii de asigurări nu au fost afectate de pandemie, așadar treaba asta nu o pot băga pe gât oamenilor, totuși tind să cred că va și mai rău de atât deoarece nu vad că lucrurile să se miște în direcția bună.

Oare unde se va ajunge ? Oare mașinile vor fi un lux peste câțiva ani ? Voi cat plătiți asigurarea RCA ?

 

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x