Platformele de IT Learning din România

În ultimii ani au apărut în online tot felul de platforme care îți promit că dacă le parcurgi cursurile vei deveni la final un programator în adevăratul sens al cuvântului, gata să lucrezi în domeniul IT. Dacă vrei să înveți diferite limbaje de programare cum ar fi Html, Php, C++, Visual Basic, Python, Java Script…etc… pentru fiecare există o platformă dedicată care oferă cursuri și care încearcă să atragă persoane prin oferte de nerefuzat.

Cele mai atractive oferte sunt evident cursurile gratuite și am observat că majoritatea platformelor procedează așa. Te agață cu câteva cursuri gratuite, ca mai apoi să te contacteze pentru cursurile cu plată care au prețuri destul de mari de ordinul miilor de euro. Din punctul meu de vedere sunt inutile aceste platforme deoarece tot ce vei face este să dai copy/paste la linii de cod pe care nu ți le explică nimeni detaliat. Platformele încarcă clipuri pe YouTube, iar tu trebuie să faci exact ceea ce fac ei în clipul respectiv…dar fără explicații detaliate ca să înțeleagă începătorii. Evident că te vei descurca atât timp cât tu vei face ceea ce fac ei în diferite aplicații cu care lucrează.

Pe de altă parte ar trebui să fie clar pentru toată lumea că programarea nu se învață în 7 zile, deci cei care dețin aceste platforme vor veni cu oferte pentru cursuri contra cost. Nici cursurile contra cost nu sunt mai strălucite sau mai bine explicate decât cele oferite gratuit…deci nu trebuie să vă faceți prea mari iluzii. Aceste platforme de IT Learning au apărut în România din dorința oamenilor de a deveni peste noapte programatori… scopul lor fiind doar să ia banii oamenilor în realitate…programarea este complexă și nu poate oricine să se axeze pe acest domeniu.

În altă ordine de idei, dacă totuși alegeți să urmați cursuri în domeniul IT trebuie să verificați dacă platforma sau unitatea respectivă este legală și acreditată să predea astfel de cursuri. Multe dintre ele vor accepta plata în rate și chiar dacă vreți să vă retrageți de la curs tot veți fi nevoiți să le plătiți integral cursurile…dar aici depinde de terminii și condiții stipulate în contract.

Puteți verifica dacă un curs este acreditat pe www.anc.edu.ro Autoritatea Națională pentru Calificări, ei va vor da toate informațiile necesare. Dacă cursurile nu sunt acreditate nu are sens să vă pierdeți banii aiurea sau timpul în cazul celor gratuite.

Eu momentan nu am găsit nici o platformă de IT Learning care să îi învețe pe oameni tainele programării, nu am găsit o platformă care să explice detaliat nici măcar ceea ce te pun ei sa faci, în schimb am observat că se axează doar pe câștiguri.

Voi cunoașteți platforme care predau cursuri de IT în România, platforme unde chiar ai de învățat?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x