Pista de biciclete de la Huedin

Când m-am dus la Cascada Vălul Miresei am trecut prin Huedin, acolo mi-a atras atenția o pistă de biciclete care era separată de drumul principal. Practic semăna cu o mini șosea, ba chiar are semne și marcaje rutiere pentru că se mai intersectează cu drumuri.

Căutând pe internet despre ea, am aflat că a fost construită pe o cale ferată dezafectată pe care înainte circula Mocănița. Traseul începe din Huedin și unește mai multe comunități până în Sâncraiu, are o lungime de peste 8 kilometri…este posibil ca datele să nu fie exacte pentru că din câte am înțeles se dorea să aibă 14 kilometri, să lege inclusiv și comuna Călățele. Sincer nu am fost atent până în ce localitate se întinde, însă tot ce pot să vă spun…este foarte lungă…din păcate nu există nici prea multe detalii despre acest proiect…deci nu se știe cu exactitate până unde a fost finalizat, s-au dacă s-au finalizat cei 14 kilometri.

La început nu am văzut sensul acestei investiții…zic, cine vine pe aici să se plimbe cu bicicleta având în vedere că prin comunitățile respective locuiesc mai mult bătrâni din câte am observat…mai ales în comune. Însă am fost surprins să văd că erau oameni cu biciclete și destul de mulți. Peisajele sunt absolut impresionante și probabil când ești pe bicicletă senzația este și mai plăcută.

Nu m-am oprit să fac poze, pentru că mă grăbeam să ajung la cascada și să mă și întorc să mă cazez în Gilău…și e ceva distanță de parcurs… însă voi pune o poză și video ca să vă faceți o ideea cum arată.

Chiar dacă la început am crezut că e o investiție inutilă, doar ne-am obișnuit să se facă investiții inutile prin țară ca să mai fure ceva. În realitate pista de biciclete de la Huedin este o atracție în zona respectivă și probabil ar trebui să ia și alții acest exemplu. Ar fi frumos să fie astfel de piste, în cât mai multe orașe și să existe și puncte unde se pot închiria biciclete…cred că ar fi un real succes, mai ales în zonele cu peisaje superbe.

Cum vi se pare acest proiect?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x