Piese auto noi sau second-hand ?

Mulți preferă piesele second hand deoarece sunt mai ieftine, dar de multe ori ajung sa ai cheltuielile mai mari decât dacă

Când vine vorba de piesele auto, subiectul este destul de sensibil la români, deoarece sunt tot mai puțini care preferă piesele noi, motivul principal nu este neapărat de natură financiară, mai pe scurt nu vor să investească într-o mașină. Cu toate că uneori costurile ajung mult mai mari decât dacă piesa ar fi fost achiziționată nouă, pentru că la o piesă second-hand nu poți avea așteptări prea mari și nici garanție.

În alta ordine de idei, o piesă nouă va fi mult mai fiabilă decât una second-hand, adică nu vei avea surpriza că după câteva luni să se strice și să fi nevoit să cumperi alta.

Riscurile la piesele second hand sunt destul de mari, dacă ai ghinionul să se strice piesa la distanță mare de casă, costurile vor fi mult mai mari decât dacă ai fi luat piesa nouă, firmele de tractări abia așteaptă să prindă ceva consistent.

Eu unul prefer piesele auto noi deoarece am ajuns la concluzia că ies mai ieftin pe termen lung. Plus că sunt conștient că într-o mașină nu doar te urci in ea și te plimbi, trebuie și întreținută. Cu cât este întreținută mai bine cu atât surprizele neplăcute să te lase în drum sunt mai mici .

Sunt anumite piese la automobile care sunt extrem de scumpe, de ordinul sutelor de milioane,acestea se pot recondiționa în fabrici ,deci nu este necesar să cumpărați piesa nouă. De exemplu de pot recondiționa turbinele, injectoarele, pompele de injecție, chiuloasa, pistoanele, alternatorul, electromotorul,cutia de viteze… etc. Toate acestea enumerate sunt foarte scumpe dar se pot recondiționa cum spuneam mai sus , există și cazuri în care aceste componente nu se pot repara, depinde de defecțiune și gradul de uzură sau dacă fabrica nu deține piese de schimb sau utilajele necesare procesului de recondiționare.

Dacă aveți nevoie de prețuri orientative pentru recondiționarea pieselor auto , puteți lăsa un mesaj la acest articol și vă voi ajuta.

0 0 votes
Article Rating
Share

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x