Parolele vor fi înlocuite de PassKey

Google ne oferă acum posibilitatea să ne conectăm la servicii fără parola utilizând noua tehnologie numită PassKey care funcționează pe baza unor cheie criptate. Această nouă metodă de autentificare este mult mai sigură decât cea prin parole clasice. Probabil în următoare perioadă această metodă de autentificare va fi adoptată și de Apple dar și de Microsoft.

Metoda PassKey va funcționa utilizând două seturi de chei criptate…una publică și una privată. Cea publică va fi stocată în cloud pe serverele Google în acest caz, iar cealaltă privată va fi stocată doar pe dispozitivul nostru. Nu va fi necesar să memorăm aceste chei deoarece vor fi generate automat de dispozitiv. Tot ce va trebui noi să facem că sa accesăm serviciile prin PassKey este să ne confirmăm identitatea prin cititorul de amprente sau prin alte mijloace pe care le oferă dispozitivul.

Cum spuneam și mai sus această nouă metodă PassKey este mult mai sigură împotriva atacurilor cibernetice de tip phishing. Eu unul văd cu ochi buni renunțarea la parolele clasice, poate și din motivul că am prea multe și destul de complexe, dar și din motive de securitate. Google oferă suport inclusiv pentru dezvoltatorii de aplicații și probabil o să ne putem conecta prin PassKey aproape la orice aplicație doar pe baza adresei de email și evident prin confirmarea identității.

Tot ce trebuie să faceți ca să activați această metodă de autentificare este să accesați contul Google, mergeți la secțiunea Securitate și acolo o să vedeți la „How you sign in to Google” un nou câmp numit „passkeys„. Acolo urmați câțiva pași simpli necesari pentru activare…și cam atât…acum vă puteți conecta la Google prin PassKey fără să fie nevoie să mai introduceți parola sau să vă confirmați identitatea de pe alte dispozitive.

Ce părere aveți despre înlocuirea parolele clasice cu PassKey ? Eu unul îmi doresc să mă pot conecta la orice folosind PassKey și să le spun adio parolelor clasice.

O să vă activați această metodă de autentificare sau preferați parolele clasice?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x