Părere despre internetul fix de la Digi cu Wi-Fi 6

Vă povesteam săptămâna trecută că aștept să vină o echipă de la Digi ca să îmi monteze serviciul de internet FiberLink 1000. Au venit până la urmă vinerea trecută după multe insistențe telefonice și tichete în care am precizat că voi rezilia contractul dacă nu urgentează Instalarea. Nu mi se pare normal ca o treabă de 48-72 de ore să se transforme într-o lună de așteptare. Problema era că între timp am reziliat contractul cu cei de la Orange, abonamentul fiind inactiv în din data de 26 octombrie.

Nici la ăștia de la Orange nu am scăpat fără să plătesc pentru reziliere. Nu am plătit taxă de reziliere, în schimb am plătit echipamentul 200 lei. Ăștia de la Orange le bagă oamenilor pe gât routere de la Huawei care evident, nu mai pot fi returnate la rezilierea contractului. Eu am plătit doar echipamentul pentru că am reziliat contractul din cauză că nu funcționa serviciul în parametrii. Altfel mă gândesc ar fi trebuit să plătesc și altă taxă… probabil ar fi trebuit să plătesc perioada rămasă până la încheierea contractului adică 19 luni… oricum nu prea ai ce să faci dacă este specificat acest aspect în contract.

Să îi lăsăm pe cei de la Orange și să revenim la Digi…au venit au modificat căsuța de pe stâlp joia trecută, iar vineri au instalat serviciul. Totul funcționează perfect, conexiunea are viteză și este stabilă. Sâmbăta trecută primesc mesaj de la Digi că am o comandă pentru un router Wi-Fi 6 Archer AX de la Tplink pe care trebuie să îl ridic din reprezentanța Digi unde am făcut contractul. Eu neștiind despre ce e vorba, m-am dus să mă lămuresc pentru că eu nu făcusem nici o comandă…am zis că poate am comandat din greșeală din aplicație echipamentul.

În reprezentanța Digi mi-au spus că în mod normal router-ul standard pe care îl montează ei nu oferă o viteză optimă la internet și nici o acoperire prea mare…lucru confirmat și de mine…pe router-ul standard viteza este de 25-30 Mbps, iar acoperirea nu era foarte mare.

La abonamentul FiberLink 1000 echipamentul este oferit gratuit iar la FiberLink 500 chiria este de 3 lei pe lună… evident cine nu îl dorește poate rămâne cu cel standard. De asemenea router-ul Archer poate fi returnat oricând fără să plătești nimic. L-am luat am așteptat până luni că trebuia să mă sune pentru configurarea, degeaba îl conectam că nu funcționa. Așa că acum am două routere și nu înțeleg de ce nu oferă unul singur și bun.

Știu că o să vă întrebați ce e improvizația de pe router-ul standard…este fibra sudată și au pus bandă la suport ca să nu se miște deoarece este foarte sensibilă sudura…nu mă deranjează că este puțin inestetic.

Router-ul Archer AX 10 a dublat aria de acoperire dar și viteza care uneori atinge și 150 Mbps…dar când este trafic mare pe rețea este undeva la 60-70 Mbps. Pe lângă acest router eu mai am și un extender de la Tplink pe care l-am conectat la router prin tehnologia OneMesh…cel standard nu suportă conexiune Mesh.

O altă chestie interesantă este că pot administra noul router și extenderul din aplicația Tplink…acolo se pot face multe setări personalizate, pot vedea în timp real cine este conectat la rețea s.a.m.d. Mulți nu optează pentru router-ul Wi-Fi 6, probabil nici eu nu l-aș fi luat dacă locuiam la apartament… în schimb la casă am nevoie de o arie mai extinsă de acoperire. Într-un apartament cel standard își face treaba doar că va fi limitat la viteză. Știu că o să spuneți că 25-30 Mbps ajunge…însă când se conectează mai multe persoane în același timp la rețea devine o problemă.

Per total pot spune că a meritat așteptarea, nu se compară conexiunea prin cablu cu cea 4G.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x