Numele domeniilor web și influența lor în mediul online

Am citit multe discuții legate despre alegerea numelui de domeniu web. Atunci când te hotărăști să îți faci un site trebuie să ai în vedere mai multe aspecte printre care numele domnului web prin care utilizatorii vor accesa site-ul tău. Numele domeniului web poate influența pozitiv sau negativ site-ul, tocmai pentru asta trebuie sa alegeți un nume cat mai simplu și care să inspire încredere utilizatorilor.

Dacă numele site-ului este unul dubios sau prea complex, atunci este posibil ca ultilizatorii să îl ocolească deoarece nu va inspira încredere, numele de domenii dubioase sunt oarecum ascunse și de motoarele de căutare care nu le vor afișa pe prima pagină sau chiar nu le vor indexa deloc.

Dacă acum câțiva ani, unele voci spuneau că nu este în regulă să ai cifre sau cratime în numele domeniului deoarece oamenii nu vor reține și îl vor introduce greșit în browser, lucrurile, s-au mai schimbat în mediul online iar aceste domenii nu mai sunt „afectate”…nici în trecut nu erau „afectate” era doar o presupunere sau o recomandare, însă depinde foarte mult de tipologia site-ului deoarece sunt și excepții.

Este evident că în zilele noastre nu mai stă nimeni să introducă în browser adresele site-urilor. Aproximativ 99,7 % din traficul site-urilor vine din motoarele de căutare, restul procentelor vin din referenți, cum ar fi platformele de socializare sau alte website-uri unde sunt menționate.

Optimizarea SEO și conținutul site-ului aduc de fapt vizitatori,clienți. Site-urile de știri,anunțuri, blogurile, forumurile nu sunt afectate atât timp cât adresa web este una decentă și conținutul se încadrează în regulamentul motoarelor de căutare.

În schimb există o categorie de site-uri care pot fi afectate de adresa domeniului pe care îl utilizează și acestea sunt companiile și organizațiile din punctul meu de vedere. Când vine vorba de mediul business, adresele web trebuie sa fie cat mai scurte posibil și să reflecte activitatea sau numele companiei, să poată fi reținute ușor și să inspire încredere clienților. De asemenea numele domeniului în cazul în care firma vrea să își facă reclamă la tv sau radio și conține cifre sau cratime va suna destul de dubios.

O altă categorie de domenii care sunt destul de dubioase pentru mediul de afaceri sunt cele cu diacritice, știți că de câțiva ani se permite înregistrarea domeniilor cu diacritice dar eu personal nu am dat de nici unu în mediul online până acum sau nu am băgat de seamă.

În concluzie domeniul web este foarte important când îl alegeți, practic el este oglinda site-ului, modul în care utilizatorii interacționează cu conținutul site-ului. Dar pe lângă domeniu trebuie să fiți atenți și la ce conținut publicați, dacă respectați regulile nu o să aveți probleme cu indexarea în motoarele de căutare și nici lipsă de vizitatori respectiv clienți nu veți avea.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x