Noua țeapă cu buletinul

Pe internet circulă o nouă metodă de înșelătorie și vreau să vă vorbesc puțin despre ea și în același timp să trag un semnal de alarmă persoanelor care sunt în căutarea unui job. Mai nou sunt tot felul de anunțuri de angajare false în mediul online, iar celor care aplică le este cerut buletinul, mai exact o poză cu buletinul, pe motiv că trebuie să fie introduși în baza de date a firmei respective.

În realitate nu este nici un anunț de angajare, escrocii folosesc buletinele pentru a obține credite de la diferite instituții nebancare…știți voi credite instant doar cu buletinul. După o perioadă oamenii se trezesc cu conturile blocate sau cu recuperatori la ușă fără să știe de ce.

Deci dacă aplicați pentru un anunț de angajare online nu trimiteți sub nici o formă poză cu buletinul nimănui, indiferent de cât de insistenți sunt interlocutorii. Buletinul îl oferiți după participarea la interviu și evident după acceptarea postului respectiv. Dacă aplicați pentru un job și firma vă solicită poza cu buletinul să știți că este țeapă. Niciodată o firma nu vă cere buletinul decât în momentul când se întocmește contractul de muncă și evident nici o firmă nu o să vă ceară buletinul pe Whatsapp sau oriunde altundeva în online.

În rest ce să vă zic, mare atenție că hoții devin tot mai inteligenți și găsesc tot felul de metode ca să vă păcălească.

5 1 vote
Article Rating

Copia n-are valoare !

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x